ZONDAG 9 FEB OPEN!
van 12:00 tot 17:00 uur
U bevindt zich bij : Producten > Vleugels-Nieuw-Gebruikt
Filter op merk: 
  Sorteer resultaten :

Nieuwprijs: € 54.500,00
Prijs: NU: € 29.500,00
Van: € 51.500,00
Prijs: VOOR: € 44.500,00
Prijs: VOOR: € 69.500,00
Prijs: VOOR: € 74.500,00
 
De vleugel: van Steinway tot Yamaha vleugel

 
Alleen al door zijn voorkomen imponeert de vleugel als een aristocratisch instrument. Dat geldt zeker de concertvleugels, die meer dan 3 meter lang kunnen zijn. Maar ook de kleinere babyvleugel is een echte eyecatcher. Beroemde vleugelmerken zijn natuurlijk Steinway en Bösendorfer, maar ook de Yamaha vleugel kent inmiddels een grote populariteit.
 


Vleugel vs. piano

Het belangrijkste verschil tussen een vleugel en een piano is de stand van de snaren. In de piano staan deze rechtop, in een vleugel zijn ze horizontaal geplaatst. Hierdoor kunnen langere, dunnere snaren worden gebruikt, die met name in de bassen een warmere klankkleur geven. 
 


Steinway vs. Yamaha

De Amerikaanse vleugelbouwer Steinway & Sons introduceerde in 1867 op een beurs in Parijs een vleugel met een gietijzeren frame en kruislings geplaatste snaren. Door deze specifieke plaatsing van de snaren nam het dynamisch bereik van het instrument nog verder toe. De vleugel van Steinway won een prijs en de techniek kreeg al direct veel navolging. Inmiddels wordt het ontwerp in vrijwel alle vleugels toegepast.
 


Yamaha Vleugels

Yamaha is een relatieve nieuwkomer op de vleugelmarkt, maar heeft er snel een belangrijke positie verworven. De instrumenten kenmerken zich door een prachtige klank, veel sustain en een hoge kwaliteit. Vanwege deze uitstekende prijs-kwaliteitverhouding verkiezen veel professionals een Yamaha vleugel boven een Steinway.
 
Pianometropool BV on LinkedIn